Designer
@KayaSieraden

Case

Tijdens mijn functie als designer bij KayaSieraden.nl had ik als hoofdproject om het ontwerp van de website op te frissen. Het ontwerp van de website op dat moment was niet duidelijk en klanten konden niet makkelijk over de site bewegen.

Tijdens het herontwerp heb ik vooral gefocust op hoe bezoekers van de website op een makkelijke manier kunnen vinden waar ze naar zoeken op de website. Daarnaast was ook een visuale update van het merk KayaSieraden.nl van belang.

KayaSieraden_CombiScreens

Probleem

Het ontwerp van de website van KayaSieraden.nl was niet meer up to date en het was voor bezoekers van de site niet makkelijk om te vinden waar ze naar op zoek zijn.

Doel

Het doel was om de nieuwe website een frisse nieuwe look te geven en daarbij nieuwe/standaard webshop functies te implementeren. 

Resultaat

Het resultaat is een nieuwe website met een nieuwe branding voor KayaSieraden.nl

Proces

Het was mijn taak om een briefing te schrijven voor het bureau dat de website zou bouwen. Ik kreeg de leiding in dit project en had om contact te houden met het bureau dat de website bouwt. De briefing bestond uit een kort onderzoek naar de wensen van collega’s en mensen uit de doelgroep. Verder bevatte de briefing het nieuwe kleurenschema en de lettertypen. Ten slotte wireframes van alle pagina’s om een duidelijk beeld te geven van hoe de website eruit moet zien.
De deadline voor de briefing was twee weken. Tijd voor uitgebreid onderzoek was er niet.

Resultaat

Het resultaat is een functionele webshop in de nieuwe stijl van KayaSieraden.nl. De website is op dit moment live en wordt nog altijd up to date gehouden met allerlei nieuwe functionaliteiten. Neem vooral een kijkje.

KayaSieraden_Mockup

Fotografie

Naast designer was ik ook een jaar lang product- en modelfotograaf voor de sieraden op de website van KayaSieraden.nl. Dit zijn een aantal voorbeelden van product foto’s die ik heb gemaakt. Een ander deel is uiteraard te zien op de website van KayaSieraden.nl